Kalender
Ladda ner som iCal-fil
Syd utflykt till vikingatiden
Lördag, 15. September 2018, 11:00 - 15:00
Träffar : 398
av Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

 

Ta med familjen på en trevlig utflykt till vikingatiden 15e september kl. 11.00!

 

Vi är många som varit på Tisdagsträffarna i Löddeköpinge och kanske har vi ibland funderat på vad VikingaTider har för verksamhet när de inte dirigerar entusiastbilar på tisdagarna. Faktum är att det pågår en hel del verksamhet och nu tänkte vi titta närmare på vikingatiden.

VikingaTider är ett unikt arkeologiskt friluftsmuseum, med fokus på vikingatid och tidig medeltid. VikingaTider kommer att bestå av två huvuddelar, den moderna huvudbyggnaden Kulturborgen och det rekonstruerade vikingatida kulturlandskapet.

Långhuset är en rekonstruktion av mangårdsbyggnaden på en vikingatida gård från 900-talets Skåne. Hösten 2015 tog VikingaTider över Vikingabyn i Tofta på Gotland. För VikingaTider var det ett stort lyft att få möjlighet att överta Tofta och utöka den egna byn med tio hus. VikingaTider har två nytillverkade runstenar vid ingången till Barnens gård. Vi kan lära oss mer om runstenar och deras innebörd.

Vi har bokat en guide som berättar om Löddeköpinges vikingatida historia, hur landskapet har förändrats, och visar rekonstruerade vikingahus. Turen går förbi rekonstruerade byggnader och miljöer, fornkyrkogård, damm och stora hagar.

Lördagen den 15e september klockan 11.00 samlas vi för att få en guidad tur på området och stifta närmare bekantskap med vikingatidens historia och levnadsätt. Efter turen bjuder klubben på en lätt lunch på området. Förmodligen intas den i långhuset och serveras direkt från elden. Efter lunch ska vi få chansen att prova på bågskytte. Max 50 deltagare, först till anmälan gäller och vid förhinder maila in det.

11:00 ankomst och guidning
11:45 Lunch i långhuset
12:30 Pilbågsskytte
13:30-14:00 Avslutning

 

Anmälan med namn, medlemsnummer och telefonnummer, senast söndagen 9e september till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Obs! Minst en i sällskapet måste vara medlem i BMW Club Schweden.

BMW Club Schweden - Tackjärnsvägen 2 - 168 68 Bromma - Tel: 070-090 17 97