Kalender
Ladda ner som iCal-fil
BLEKINGESVÄNGEN Sydsektionen och BMW 02 CS
Lördag, 25. Augusti 2018, 08:30 - 15:00
Träffar : 674
av Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

BLEKINGESVÄNGEN 2018 BMW Club Schweden Sydsektionen samt BMW 02 CS

 

Det är tid för Blekingesvängen! Den 25:e augusti är det dags!

Vi startar i Jämshög, strax söder om Olofström, ca kl. 8.30 med frukost och lite bilsnack. Mötesplatsen och frukostserveringen är på Jämshögs gästgiveri, parkeringen hos gästgiveriet är begränsad, men jag ska göra mitt bästa för att fixa fram platser i omedelbar närhet. Frukosten betalas av BMW CS.

Därefter ger vi oss iväg på första delsträckan, som för oss till Olofström, hemvist för Sveriges numera enda större biltillverkare. Ni har säkert hört talas om dem, i våra kretsar ibland omnämnda som ”traktor” eller ”container”. Men det är väl numera, i ärlighetens namn, epitet som inte är rättvisande. Vi talar om Volvo, märket som producerat både fruktansvärda skapelser som vackra och klassiska bilar, t.ex. Amazon, P1800 och den nya modellgenerationen, som, enligt mig i alla fall, har hittat tillbaka till en egen design med bra flyt i linjerna.

Vi har här två timmar framför oss i Volvos norra fabrik, med en presentation av Volvo och därefter en rundtur med Blå Tåget, som bl.a. kungen har åkt när han var på besök. Vid rundturen finns plats för 25 personer åt gången, så halva gänget får en extra paus, då man kan ta en kopp kaffe till eller liknande, och sen är det andra gängets tur. Rundturen tar en halvtimme ungefär.

Lunch kommer vi att äta på Sölvesborgs golfkrog, det serveras helgbuffé med kött och fisk, och här räknar vi med en tilltagen lunchstund så att man kan varva ner och ha det bra. Buffén kostar 140 kr/person. Det finns även t.ex. pannkakor och hamburgare. Vi har tänkt avsluta årets lite kortare träff här efter att vi ätit lunch, men åtminstone vi som arrangerar träffen kommer att åka på krokiga vägar till Karlshamn och äta glass som avslutning av denna lilla Sväng. Det är välkommet men frivilligt att hänga med om man vill!

OBS! Vi har ett ganska tight schema, vilket medför att man måste vara i god tid vid mötesplatsen på morgonen så att vi kan åka vid 9.30 senast! Om man råkar ut för något missöde på vägen ringer man 0708-97 35 14 och meddelar, vi kan kanske hjälpa till om tid finns, alternativt kanske man kan ansluta under dagen.

Anmälan sker senast 10/8 till email: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. detta är enda sättet att anmäla sig! Man får en bekräftelse, så man vet att det är anmält. Återkom annars, då något kan gå fel när mailet skickas. Vi har ett maxantal på exakt 50 personer då det är vad som får plats på blå tåget, delat på två turer. Små barn kan sitta i knäet på förälder.

I anmälan ska finnas: antal personer (vuxna/barn), medlemsnummer på de som är medlemmar i BMW CS, telefonnummer, e-postadress. Det är viktigt att meddela om man ändrar sig och inte kommer. Anmälan är bindande efter 10:e augusti eftersom vi förbeställer frukost och lunch.

Ett välkomstbrev kommer att skickas ut via mail ca. en vecka innan träffen. Det är viktigt att man svarar och bekräftar att man verkligen kommer på träffen. Minst en person i sällskapet ska vara medlem i BMW CS.

 

Välkomna!

Niclas och Åsa, i samarbete med Syd- och 02-sektionen

 

 

BMW Club Schweden - Tackjärnsvägen 2 - 168 68 Bromma - Tel: 070-090 17 97