Bayerisches Blatt

Bayerisches Blatt - BB-Arkivet

Vill du bläddra i gamla nummer av Bayerisches Blatt eller letar du efter en särskild artikel om en speciell BMW-modell? BMW Club Schweden har digitaliserat sin 30-åriga tidningsskatt och nu kan du botanisera bland samtliga utgåvor av BB sedan tidningen började ges ut 1985, från BB 1/85 till det näst senaste. Allt du behöver göra är att klicka på länken eller bilden till respektive utgåva så öppnas tidningen som en blädderbar pdf i ett separat fönster.

När vi inför digitaliseringen började gå igenom det fysiska arkivet av gamla BB påmindes vi om att det faktiskt inte var så länge sedan som tidningar sattes ihop på ett annorlunda jämfört med idag. Vi såg bland annat att vissa äldre utgåvor av BB endast existerade som mer eller mindre osorterade lösbladssystem och pappersfotografier av varierande kvalitet. Vi fann också att somliga sidor eller sektioner i en utgåva helt enkelt saknades eller inte längre existerade i tryckfärdigt skick varför det i vissa fall har varit svårt att skapa kompletta tidningar av alla nummer.

Vi har efter bästa förmåga har försökt att sätta ihop berörda nummer till sammanhängande tidningar men ber samtidigt om förståelse för att vissa av våra äldsta utgåvor av Bayerisches Blatt kan upplevas som rudimentära.

Med det sagt vill jag, BB-redaktionen och BB:s alla tidigare redaktörer och medarbetare önska dig mycket nöje och trevlig läsning i det nu kompletta BB-arkivet!

Vänliga hälsningar,
Petter Renhuldt
Chefredaktör och ansvarig utgivare för Bayerisches Blatt sedan 2005
redaktionen@bmwcs.com

BMW Club Schweden - Tackjärnsvägen 2 - 168 68 Bromma - Tel: 070-090 17 97